Har vist fått dilla på å lage likører av bær i år. Så siden jeg var så heldig å få så mye bjørnebær i år i hagen, ble det en liten dæsj bjørnebærlikør også.
Oppskriften er enkel: her har jeg puttet 4 dl bjørnebær i et norgesglass.
Hatt på 3 dl sukker.
Og tilslutt 3 dl vodka.
Så rører jeg godt rundt før jeg setter på lokket og det skal stå å godgjøre seg i 4 uker. Så skal jeg bare røre og riste på glasset innimellom.
Etter 4 uker siler jeg bærene fra og heller likøren på en karaffel el. lignende. Så får jeg noe gått å spandere til kaffen i jula.
I år er det Bjørnebærår. Har fulgt oppskriften både med Vodka og Wisky. Sistnevnte ble veldig kraftig.
Lagde med Wisky ifjor og den ble kraftig men også god..
Vær tolmodig med lagring på flaske for da blir den rundere i smaken.
Hvor lenge anbefaler du å lagre den før den nytes?
Og hvor lenge vil den stå seg?
Kunne tenkt meg å prøve dette neste år?