Strikkeskole.

Perly’s strikkeskole del 3.

image

Felling: Strikk 2 masker rett som vanlig x ( dette tegne betyr at noe skal gjentas herfra). Stikk venstre pinne forfra inn i den første av de 2 maskene, løft denne masken over den 2. masken (mot venstre), og la masken gli av venstre pinne. Du har nå felt 1 maske. Strikk 1 maske fra venstre pinne som vanlig og stikk igjen fra tegnet x fortsett å felle slik pinnen ut, og når du har felt siste maske, klipper du av tråden og trekker den igjennom siste maske på pinnen. Pass på at du ikke feller for stramt.

Vrange masker:

image

Legg tråden foran venstre pinne og stikk høyre pinne inn bak tråden og inn i første maske på venstre pinne, fra høyre mot venstre. Vri høyre pinne bakover og hent tråden fra venstre pekefinger, trekk tråden forfra og bakover gjennom masken. Den nye masken ligger nå på høyre pinne, og masken på venstre pinne kan slippes av pinnen.

image

image

image

Når du strikker rette masker på den ene siden og snur, strikker vrang tilbake får du “glattstrikking”. 1 pinne rett og 1 pinne vrang. Blir glatt på retten og knudrette på vrangen.

Vrangbord: 2 masker rett og 2 masker vrang. Vrangbord kan strikkes med litt tynnere pinner enn resten av arbeidet, for at vrangborden skal bli så fast og elastisk som mulig. Når du strikker vrangbord med 2 rette og 2 vrange skal du vekselvis 2r og 2vr ut hele pinnen. Og strikker du frem og tilbake blir det slik:
1p.x2r,2vr. gjenta fra x pinnen ut.
2p.x2vr,2r. gjenta fra x pinnen ut.
Disse 2p gjentas hele tiden.
Ofte er vrangborden fra 5 – 7 cm lang.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *