Strikkeoppskrift på babysokker.

Jeg strikket like godt et par babysokker til da jeg var i gang i en annen farge. Syntes det er lurt med en tråd igjennom hullkanten til å stramme sokkene på plass på beina, da babyer gjerne sparker sokkene av seg.

image

Strikkeoppskrift på babysokker.
Legg opp 32 m på pinne nr.3 og strikk 1 r, 1vr i 6 cm og bruk 5 pinner.
Strikk så en hullrad x 1 kast, 2 m r sammen. Gjenta fra x omg. ut. Etter hullraden str 4 omg glattstrikk. Begynn med hælen: Str glattstrikk over 16 masker, la de andre maskene ” hvile “. Beg. hver p med 1 kjedem (. 1 m på hver p tas løst av ) . Str til det er 6 kjedem i hver side. Fell av under hælen, slik: str til det er 7 m igjen på p, str 2 r sammen, 1 r . Snu, og strikk til det er 7 m igjen på p, str 2 vr sammen, 1 vr. Snu , ta 1 m løst av, str til 1 m før forrige snuing, str 2 r sm ( en m før og etter hullet), 1 r. Snu og fortsett på samme måte til alle side m er felt av . Ta så opp de 6 kjedem på hver side av hælen. Str over alle maskene og str kjedem vridd på 1. Omg . Omg skal beg i den ene siden av sokken. På hver 2. Omg str nå 1 m fra vristen sm med 1 m fra hælen i begge sider, slik: str 1 m r ,  2 m vridd r sammen , str r til det er 3 m igjen av kjede m i andre siden, str 2 r sammen, 1 r , str rett ut omg. Fell på 2. Omg til det er 32 m igjen på omg. Str glattstr til foten måler 6 cm , fell 2 m gjevnt fordelt ( str 4 m r, 2 m r sm.) gjenta ut pinnen. Str 3 omg r uten felling, fortsett så med fellingen , men med 1 maske mindre mellom hver fellingsomg. Str tilslutt 2 m sm omg ut, trekk tråden igjenom resten av m. Str den andre sokken likt. Tvinn en snor og træ den gjennom hullraden.

image

3 tanker om “Strikkeoppskrift på babysokker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *