Potetopptaking.

image

Jeg våknet her på hytta i dagmorges av at Hanen galer, bokstavlig talt. Men, den galer ikke bare om morgenen, den galer hele dagen. Så jeg har hatt underholdning mens jeg tar opp poteter. En nabo har nok både høner og hane. Minner meg om da vi var på ferie i Tyrkia, da våknet vi også av hanegal om morgenen.

image

Her er potetåkeren vår sett ut av vinduet tidlig i dag morges.
Etter at vi hadde spist frokost og jeg hadde satt en brøddeig,  var det på tide å gå ut og begyne med Potetopptakingen min.

image

Jeg bruker lang tid på dette, for jeg skal også renske i jorda, for det er første året vi har poteter her og det er fremdeles røtter og en haug med stein her. Jeg bruker 3 bøtter for jeg har en bøtte med poteter vi skal spise, en bøtte med småpoteter til neste års sette poteter og en bøtte til steiner som jeg skal fjerne.

image

image

image

Men forhåpentligvis blir jeg ferdig før snøen kommer. Det er ingen god jord her, jeg har bl.a. ikke sett en eneste mark i jorda enda. Men, det skal nok bli bra etterhvert som jeg får holdt på en stund.

image

Her har jeg tatt opp poteter,  det er også noe rød jord her.

image

image

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *