Juletrepynt.

Jeg har heklet noe juletrepynt, morsomt og prøve litt.

image

12-tagget “stjerne”
Jeg lagde 12 luftmasker i ring, 4 luftmasker opp til omg. 2 og 35 dbst. rundt. Deretter omg. 3 , 4 luftmasker så 2 dbst, deretter 11 – 3 sm. heklede dbst. Så omg. 4, 9 luftmasker , hekte ned i 3 sm. dbst. Så 9 luftmasker gjentas rundt hele. Tilslutt omg 5, fastmasker i luftmaskene, 3 luftmasker på toppen av de 9 luftmaskene på forige runde. Uff, nei dette var vanskelig og forklare. Veit ikke om det er forståelig, men er man god på hekling, kan man forstå ved å se på bilde også. Avsluttet med å hekle snor, 25 lm, 1 kjm til løkke. 25 fm rundt lm-buen, 1 kjm.

image

8-bladers “blomst”
6 lm i ring så omg.2, 9 lm hekte ned i lm, gjenta 8 ganger. Omg 3, kjm rund lm,  omg. 4, 4 st 3 lm, gjenta rundt. Omg. 5, 9 luftmasker,  1 kjm, 8 ganger rundt hele. Omg. 6, 11 kjm og 1 lm, gjenta rundt 8 ganger. Avslutt med å hekle snor, 25 lm, 1 kjm til løkke. Snu, hekle 25 fm rundt lm- buen,  1 kjm.

image

Den jeg likte best å lage var “stjernesirkel”

image

Starter med 8 luftmasker i bue,  så 4 luftmasker opp til omg.2 4 sm.heklede dbst.heklet i samme maske  så 5 lm, , gjenta 8 ganger. Så omg. 3
3 luftmasker opp er 1 stav. 6 st, 2 lm gjenta 8 ganger. Tilslutt hekle 1 omg fm rundt hele arbeidet. Avslutt med å hekle snor på følgende måte: 25 lm, 1 kjm til løkke.  Snu, hekle 25 fm rundt lm- buen, 1 kjm .

image

Ved å bruke ulike garnfarger kan du få mange variasjoner ut av samme mønster.

image

For at juletrepynten skal bli litt stivere og henge penere, har jeg bløtet de i sitronbrus.

image

image

image

image

image

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *