Hjemme strikket slange.

image

I dag ble jeg ferdig med å lage en slange. Jeg brukte 5 friske farger av garnet Thea fra Trysil og pinner nr. 4.

image

Lyseblå, mørke blå, lilla, rosa og rød var fargene jeg brukte. Jeg la opp 40 masker og strikket glattstrikk fram og tilbake.  10 omg. av hver farge til jeg hadde 260 omganger. Jeg brukte alle fargene 5 ganger. Men,  denne slangen kan man jo lage akkurat så langt man selv vil.

image

Da jeg kom til ansiktet felte jeg av med å strikke 5 m og 2 isammen, 5m og 2 isammen ut pinnen. Neste pinne strikket jeg alle. Så felte jeg igjen ved å strikke 4m og felte 2 isammen og gjentok det pinnen ut. Så strikket jeg en gang vanlig igjen. Så strikket jeg 3m og 2 isammen.  Fortsatte slik til alle maskene var felt av.

image

Sydde den isammen, festet tråder og fylte slangen med vatt. Sydde på med svart trå øyne. Flettet en flette med litt tynnere garn og sydde på som tunge.
Synes den ble litt fin og koselig.

image

2 tanker om “Hjemme strikket slange.

    • Hei Siv Elin! Det er snart 2 år siden jeg laget den og den er gitt bort. Så eksakt hvor lang den ble veit jeg ikke nå. Men jeg brukte jo 5 farger som det står og det er jo bare å lage den så lang man selv ønsker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *