8. Juli.

En regnværsdag.

Vi holder til i Koppang på hytta,  vi har vært ute omtrent hele tiden. Været har vært bra, men nå regner det og da slapper vi av litt inne. Da er Disney Junior underholdning en liten stund. 

Visste du at dagen i 1716: Peter Wessel Tordenskiold angrep og ødela en svensk transportflåte i Dynekilen ved Strömstad.

1857: Maleren Hans Heyerdahl ble født i Dalarna i Sverige. Han ble utdannet i München. Paris og Firenze, vant mange priser og bildene hans ble innkjøpt av flere europeiske museer.

1930: 25-30 gravhauger fra bronsealderen ble funnet i Valdres. 

1938: Den tyske luftskipkonstruktør grev Ferdinan von Zeppelin ble født. 

1940: Kong Haakon avslo Stortingets presidentskaps anmodning om å abdisere.

1941: Det ble innført kjøtt -og fleskerasjonering over hele landet. 

Knutsok. 

Knut med ljåen. Sunnivasdagen.

Dagen er tilminne om Sunniva, som var en kongsdatter fra Irland som drev uten årer og seil mot den norske kysten. Hun landet med sitt følge på øya Selja, der hun søkte tilflukt i en hule. Håkon Jarl ville drive dem bort, men da falt det ned en stor steinblokk som stengte inngangen til hulen. Det viste seg senere en lyssøyle over Selja, og Olav Trygvason fikk hentet ut skjellettene fra hulen.Legenden forteller at Sunnivas legeme ble funnet uten skader, og kongen bygde en kirke på øya der ble hun gravlagt. Det ble også bygd et kloster, og Selja ble bispedømme i 1070. Sunniva er skytshelgen for Bjørgvin.

Dagens visdomsord: Intet er så uvirkelig som virkeligheten. 

( Nils Werenskiold) 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *