Flåklypa-astronaut.

Ja, da ble også jeg Flåklypa-astronaut. Selv om vi har et hus rett i nærheten av Aukrustsentetet har jeg ikke vært i raketten før i dag. For når jeg er her oppe er det så mye annet å finne på også.

Men, før vi kunne komme opp i raketten, måtte vi trenes opp til å være fysisk og psykisk skikket til å gjennomføre turen opp til månen. 

Det var mange vanskelige oppgaver vi måtte igjennom først. Det var balanse kunst, himmellegemenes fysiognomi ( lage såpebobler), høydetrening, G-krefter, vektløshet, månefaser osv.

Men vi klarte å gjennomføre alt med bravur. 

Vi gjorde oppgavene og klippet av den ene oppgaven etter den andre. 

Jeg tok som vanlig veldig mange bilder, så det vil nok komme flere bilder fra denne morsomme aktiviteten i dagene fremover.

Vi klarte å bruke 3 timer her på Aukrustsentetet i dag. Så vi koste oss noe veldig.

På veien rundt og opp til raketten var det også oppgaver som måtte løses. Her skulle vi forsøke å treffe månen i ulike faser. Hvis vi klarte å treffe månen i ny og ne lovet det godt for måneferden. ( vi kastet ball i hullene) det var gøy og vanskelig, så jeg jukset litt.( hi, hi).


Så var vi endelig framme i raketten og der i 1. Trinn i 1. Etg. var det maskinrommet som sto i fokus, vi måtte være med på å starte raketten. 

Vi fikk alle hver våre oppgaver, pompe, sykle i gang og starte med låsen. Mye lydeffekter.

Reodor Felgens verksted, trengte litt verktøy for å holde raketten i gang.

Så var det trinn 2, andre etg. For å kunne reise ut i verdensrommet må du tåle forskjellige fysiske påkjenninger.  Du ble utsatt for stort trykk, humper i Melkeveien, vektløst vann og totale mørke…..

Så var det 3. Trinn og 3. Etg. Øverst i raketten.  Her foregikk reisen, vi styret og dro i håndtaker, vi fikk instrukser på en skjerm. Og vi ble utsatt for en eksplosjon med røyk effekter og vannsprut. Før vi vendte nesen hjem igjen til jorden.

Ja, vi klarte det tross harde prøvelser,store farer og små ubeleiligheter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *