26. Oktober . 

ØSTERRIKES NASJONALDAG.

I dag skinte sola etter lang tids fravær. Så godt som det var å se den igjen . Jeg måtte gå meg en tur ut i hagen og “være “.  Det jeg så var kanskje ikke så  bra, nå på denne årstiden. Men , det er noe med å se det fine i det stygge. Og  jeg tok noen bilder av min forsømte hage.


Visste du at dagen i dag i 1759: G.J. Danton, den franske revolusjonens betydeligste personlighet, ble født i Champagne . I likhet med å mange av de revolusjonære var det giljotinen, som han selv hadde gitt sin tilslutning til, som avsluttet hans liv.

 1905: Karlstad-avtalen om unionsoppløsningen ble undertegnet i Stockholm. Kong Oscar 2. frasa seg deretter den norske tronen.

1949: Det historiske oppgjøret i Norges kommunistiske parti fant sted ved at generalsekretær Peder Furubotn og flere andre ledende tillitsmenn ble ekskludert av Emil Løvlien og de Moskvatro, og stemplet som ” partifiendlige elementer”.


Dagen er tilminne om den hellige Amandus, som reiste til Flandern som misjonær. Amandus virket også blant baskerne i Spania , grunnla flere klostre, deriblant St. Bavo og Blandinium i henholdsvis Gent og Elna. Han døde i år 679.


Hvis et barn  ble født når denne dagen falt på en torsdag , kunne det  vente seg mye medgang i livet. Hvis barnet ble født før soloppgang, trodde folk at det ville få en så verdifull egenskap som det å kunne lege syke. Barnet ville også bli fritatt for all trollskap.


Dagens visdomsord : Din egentlige alders tid er summen av de tidløse øyeblikk i ditt liv.

( Per Arneberg)
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *