Timenfaya.

Nå nærmer det seg slutten på ferien og vi har solbrent oss, og vi har nå en del vind, sett det meste på den plassen vi bor. Så vi bestemte oss for å leie en bil noen dager og kjøre litt rundt på egenhånd og se på denne lille øya Lanzarote.

Her som alt annet på øya fikk vi leie en bil som var ren og pen. Og bestemte oss for å se Timanfaya.

På vår veg kom vi over dette stedet hvor de hadde dromedar ridning. Vi stoppet bare å tok noen bilder, det blåste så mye her at det hadde ikke vært noe koselig med tur på dromedar ryggen denne dagen.

Vi hadde som mål å komme oss inn i Timenfaya nasjonal park som ligger på den sør-østlige delen av Lanzarote.

Her på Lanzarote er det jo en fantastisk vulkansk øy, hvor du virkelig får oppleve hvordan lava kan skape et landskap. Her vokser det ikke trær eller andre planter. Det som er her er jo plantet av mennesker i nærheten av boliger.

Timenfaya ble dannet under vulkanutbrudd på 17 og 18 århundre tallet og er fortsatt en halv aktiv vulkan.

De forskjellige formasjonene på dette måneaktige landskapet var fantastisk å se.

Vi var oppe på “ildfjellet” som er en turistatraksjon, vi stod i kø faktisk for å komme opp. Det var tydelig et populært sted. Her var det en restaurant som vi spiste middag på og vi fikk se demonstrasjoner av at det fremdeles er varme nede i vulkanen.

De helte vann ned i hull og det føk opp vanndamp, de stekte mat på en ovn som bare varmes opp av naturlig varme i vulkanen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *