Sør og nord Kypros.

For en stund tilbake hadde vi ferie på Kypros. Der fikk vi litt historie om Kypros. Øya er delt i 2, Nord og Sør Kypros. Vi var på ferie i Sør Kypros, men hadde en busstur over til Nord. For å komme inn i Nord måtte vi igjennom 2 passkontroller. Så det tok litt tid. Der inne var vi først og tittet på noen gamle ruiner, der fikk vi bl.a se gamle romerske bad.Det sto mange hodeløse skulpturer der. Kanskje for de, de hadde prøvd å finne igjen og sette på plass skulpturene, og ikke funnet igjen hodene? ( eller var det noe symbolsk?) Nord Kypros var Tyrkisk, Sør Kypros var gresk. De har kranglet i all sin tid om øya, men i 1974 gjennomførte nasjonal garden et statskupp. Tyrkerne tok 37 % av øya, inkludert Famagusta.Den store greske byen Varosha ved Famagusta som har stått tom som en spøkelsesby siden. Det var 5 km langs kysten/sjøen og 2 km inn i landet altså 10 kvadrat kilometer som var sperret av , av militæret og som ingen fikk gå inn i. Slik hadde det nå stått i 45 år, og det så ikke ut som de skulle klare å løse den konflikten. Ellers i Nord Kypros levde folk som vanlig side om side med det avsperrede området.Men, som sagt var vi på et veldig fint hotell i Sør Kypros og koste oss. Badet, solte oss og nøt dagene, det var herlig.Dette bilde er utenfor hotellet om kvelden. Vi bodde på Sentido Sandy Beach utenfor Larnaca. De hadde noe underholdning her stort sett hver kveld.Vi hadde all inklusive for første gang og det angret vi ikke på. Det var buffe til alle 3 måltidene, så vi kunne jo velge selv hva vi ville spise og det var et rikt utvalg. Ellers var det bar både på stranden og ellers, som vi kunne ta oss drikke hele dagen. Så vi slapp å tørste i varmen, for varmt var det. Akkurat denne uken, var det kaldt hjemme. Så vi følte vi hadde litt flaks med det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *