Et eple om dagen….

Er slett ikke dumt! Her er noen av eplets mange gode egenskaper:

Friske epler hjelper kroppen å kvitte seg med giftstoffer, og motvirker gikt og revmatime.

Revne epler blandet med Yoghurt kan hjelpe mot diarè.

Et eple etter middag forhindrer halsbrann og bedrer forbrenningen.

Øker du til to epler om dagen,kan det være nok til å senke kolesterolet.

Så å si alle epler er spise epler, et eple mellom måltidene kvikker opp – det inneholder energigivende fruktsukker, vitaminer og mineraler. Spiser du eplet med skallet på, får også tarmene litt mer å arbeide med!

Eplegrøt
(4 pers.)
5 epler
4 dl vann
1/2 dl sukker
2 ss potetmel
utrørt i vann

Fløtemelk som tilbehør.

Slik gjør vi:
Skrell eplene. fjern kjernehusene og skjær dem i biter.
Kok frukten myk i sukker og vann.
Rør ut potetmel i litt kaldt vann.
Ta kjelen fra platen. Hell i blandingen i en tynn stråle mens du hele tiden rører.
Gi deretter eplegrøten et raskt oppkok. Ha grøten over i en bolle og dryss sukker over. La den avkjøle før servering. Nytes med fløtemelk. image

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *