Vinduer.

Sånn ca. midt i oktober pleier jeg å skifte fra sommergardiner til vintergardiner i stua. Så i dag har jeg gjordt det. Jeg har utrolig mange vinduer, det er så mye vindustyr i mitt hus. Jeg har 5 stk. vinduer i stua i første etg., og det var de som ble skiftet i dag.
Vi har i sommer også fått 2 nye vinduer i stua. Vi skiftet kledning utvendig på en side av huset og da ble vinduene på den siden skiftet samtidig. Det var 5 vinduer og 1 balkongdør som ble skiftet og det var veldig bra. For vinduene i vårt hus er gammle og gammeldagse. Da vi har doble yttervinduer som må skrus opp med skrutrekker for å vaskes i mellom og i tillegg har vi innervinduer. Og vinduet er veldig høyt i allefall i første etg. Ca. 170 cm høyt m/ruter i. Så tilsammen på et vindu er det 12 sider å vaske, da vinduet er delt loddrett på mitten. Og i tillegg må jeg stå i vinduskarmen  for å vaske det utvendig, og selv da, når jeg nesten ikke opp da vinduet er så høyt. Et skikkelig arbeidet bare å få vasket et vindu. Jeg har aldrig orket å vaske mer enn to vinduer om dagen, da er jeg virkelig sliten.
Og hvis jeg teller alle vinduene vi har i huset vårt blir det 33 vinduer, pluss 3 balkongdører, pluss kjellervinduer. Så vaske vinduer kan jeg. Det har jeg gjordt mye av og det er mye arbeide i vårt hus .

image

De gamle, høye vinduene.

image

Det nye vinduet.

3 tanker om “Vinduer.

    • Ja, kan du tenke deg så godt. 4 sider og vaske, i steden for 12 sider. Det er stor forskjell. Og når det er nytt, er det jo også bedre og lettere. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *