Strikkeskole.

Perlys strikkeskole del 1.
Jeg har inntrykk av at mange unge i dag ikke kan strikke og det syntes jeg er dumt. Spør du meg, syntes jeg at alle burde lære seg å strikke når de er barn. Og kunne skape noe selv er utviklene, meditativt, ja det er veldig bra i mine øyne/ i min verden.
Det er en god følelse å ha klart det.
Så jeg vil si til alle unge i dag, lær dere håndarbeide, lær dere å strikke.
Dere trenger ikke sitte på pc’en el. nette hele tiden, ta en pause og strikk litt.
Nå vil jeg prøve å forklare hvordan man begynner å strikke.
Til mine barn/svigebarn og barnebarn: Her kommer en strikkeskole til dere, og selvfølgelig alle andre som kan og vil lære å strikke.
Det er mange forskjellige garn å kjøpe i butikken, man velger garn ut i fra hva man skal lage – ull – bomull – syntetiskt etc.
På magebelte på nøste kan man lese hva de innholder og størrelsen på pinnene man skal bruke til dette garnet. Man må også være klar over, at man kan ikke ta en hvilken som helst oppskrift og strikke i veg. For da blir resultatet feil, en må se på oppskriften hva slags garn som er brukt og pinnestr. til den spesielle
oppskriften, og strikkefastheten (om man strikker løst eller fast).
Kjøper man flere nøster av samme farge er der også viktig og se på nr. at det er samme innfarging ellers kan det bli fargeforskjell.
Les alltid igjennom hele oppskriften før du begynner å strikke, så du slipper å rekke opp noe igjen.
Skal man få et godt resultat er alt dette avgjørende.
Jeg har kjøpt meg et tykt garn for å vise, lettere å se det da.
Jeg kan anbefale dere også til å starte med litt tykt garn og pinner, da går arbeidet fortere.
Og først blir det bare rettstrikking på både retten og vrangen. To pinner med bare rette masker ( rettstrikkede pinner) kalles gjerne “en rille”.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *