Grevinens suppe !

Dette ble nesten som tawnysuppen i Grevinnen og hovmesteren ?
Hønsesuppen varmet godt nå i januar.

Jeg kokte ei høne som jeg hadde liggende i fryseren og kokte 200 g grønne linser i en annen kjele.

image

image

Kokte med noen hønebujong terninger i hønegryta, så det ble god kraft som jeg målte opp 2 liter hønsekraft og hadde over i en ny gryte til suppe. Hadde igjen i kjøleskapet etter jul et blomkålhode som jeg syntes var kjekt å bruke opp, etter å ha kokt blomkålen i hønsesuppa en stund brukte jeg stavmikser nede i gryta for å mose blomkålen litt.

image

image

Så skrelte og skjærte jeg 3 løk og puttet oppi, samt 3 ss med smør, 4 ts karri og litt salt. Puttet i linser og ferdig renset hønekjøtt, oppdelt.
Tilslutt hadde jeg i et beger med lett rømme og 2 dl med kremfløte.

image

Suppa ble kjempegod.;-)
Vi hadde også noen grove rundstykker i fryseren som var gode til og vi ble veldig mette.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *