Morsdag og fastelaven

I dag har jeg hatt barn og barnebarn på middag, dessert og kaffe med vanlige boller med krem og vannbakels med krem. Bollene ble laget i går.

image

Oppskrift fastelavensboller:
16 boller
500 g hvetemel
1 dl sukker
1/2 ts kardemomme
1/2 ts bakepulver
100 g kaldt smør
50 g gjær
3 1/2 dl melk
1 egg til pensling
3 dl kremfløte
Ev.litt sukker

Bland mel, sukker, kardemomme og bakepulver. Smuldre i smøret. Rør gjæren ut i litt lunken melk og elt alt sammen til en blank og smidig deig. La deigen heve under plast i ca 40 min. til dobbel størrelse.
Ta deigen ut på bakebordet og elt den om. Trill en pølse og del den i 16 like store biter. Trill glatte boller og sett dem på bakepapirkleddstekeplate. La dem etterheve under plast i ca 20 min.
Pensle bollene med sammenvispet

image

egg og stek dem ved 250 grader midt i ovnen i 8 – 10 min.
Avkjøl bollene på rist.
Stivpisk fløten, gjerne med litt sukker. Del bollene i to og legg en god kladd krem oppå og legg toppen på. Dryss melis over.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *