Franske – Brioches
Franskmennene spiser briochene til frokost med smør og marmelade.
Oppskrift
Til 16 brioccher:
25 g gjær
1 dl kaffefløte
2 egg
75 g smør
1/2 ts salt
1 ss sukker
Ca. 250 g (4 dl) hvetemel
Smuldre gjæren i bakebollen varm fløten til den er lunken og hell den over gjæren. Smelt smøret og rør det inn sammen med sammenvispede egg.
Tilsett salt og sukker, og elt inn melet til en blank og forholdsvis løs deig.
Dekk deigen med plast og la den heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
Elt deigen lett om og del den i 18 jevnstore emner. Trill to av emnene til små “perler”, resten til runde boller. Sett bollene i papirformer. Klem en liten “perle” på toppen av bollene. Etterhev dem i ca. 20 min., og stek briochene midt i ovnen ved 225ºc til de er gylne i ca. 10 min.
Avkjøl på rist.