Gammel Dåpskjole.

Dåpskjolen er sydd av Aslaug Johnsen i 1926.

image

Den ble sydd til Alf Kristian Johnsen og da brukt, (døpt 1926).
Og deretter brukt av hans søstere i 1930 og 1932.

image

Deretter ble den brukt til barnedåpen av Alf Kristians barn i 1955 og 1959.

image

Så ble dåpskjolen brukt av alle Alf Kristian sine barnebarn 5 stk. På 1980 tallet – og begynnelsen av 1990 tallet. Det blir også brukt rosa eller Blå silkebånd på kjolen. og det følger med en gutte og jentelue av nyere dato.

image

Og nå er det tredje av Alf Kristians oldebarn som skal døpes i denne. Da er det 13 stykker som har blitt døpt i denne gamle og skjøre dåpskjolen. Lite viste denne damen som døde så alt for tidlig at da hun sydde denne kjolen til sitt første barn i 1926 , at denne kjolen skulle være i bruk 87 år etter i et annet århundre.

image

Ja, dette er en kjole som må tas godt vare på og som er historie.
Som har blitt brukt av en familie i generasjoner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *