Farsdag.

I morgen, søndag skal vi feire farsdag hos oss. Da kommer barn og barnebarn.
Wikipedia:
“Farsdag er en hedersdag for fedre. I Norge feires farsdag den andre søndag i november, det vil si søndag 10. November i år (2013).
Opprinnelig kommer konseptet med farsdag fra USA og ble først populært i Norge etter andre verdenskrig. ”

Jeg er vant med farsdagsfeiring fra jeg var barn. Da jeg gikk på barneskolen måtte vi lage farsdagskort, hvert år til farsdagen. Vi var 2 stk. I klassen som ikke hadde noen far å lage til, for våre fedre var døde. Men, det syntes jeg gikk veldig fint, jeg bodde jo hjemme hos bestemor og bestefar.  Så jeg hadde jo bestefar å lage kort til og han ble kjempeglad for kortet. Vi brettet et hvit A4 ark i 2 og hadde 4 A5 sider å skrive/tegne på. Da kunne vi bruke fantasien og det var koselig å gjøre dette og glede en med et kort.
Farsdagen har alltid vært en koselig dag for meg.  Da lagde bestemor i stand og vi fikk besøk av tanter, onkler og søskenbarn.
Selv om jeg aldri har hatt en far i levende live, har jeg gode farsdagsminner.
Min far døde på sjøen før jeg ble født, så jeg har jo ingen minner etter han.  Men,  jeg har et bilde som dere kan få se her.

c002_Per_Kittelsnes

Han heter Per Kittelsnes og døde 06.03.1959, bare 27, 5 år gammel.
Men, nå nærmer det seg farsdag igjen og vi skal kose oss med god middag og kaker.
Vi skal feire min mann og alle de andre fedrene,  det blir 4 fedre hos oss i morgen. Så GRATULERER alle fedre – søndag er det deres dag.
Greetings to dad.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *