Denne grøten spiser du i stedet for bløtkake til kaffen. Den skal serveres kald, og den har lengre holdbarhet enn bløtkake.
Kaffegrøt ble laget når store begivenheter skulle markeres, som f.eks. bryllup og barsel.
Oppskrift på kaffegraut.
8 posjoner
3 dl kremfløte
2 l helmelk
200 g semulegryn
200 g sukker
200 g smør
1 ts salt
PYNT:
1 ss malt kanel
1 dl rosiner
Ha fløte, melk og semulegryn i en kjele og la det småkoke i 3 timer.
Grøten skal småkoke, men må ikke fosskoke. Det skal smake innkokt når den er ferdig.
Når grøten er ferdig kokt, tar du kjelen til side og har i sukkeret.
Rør godt slik at den blanke overflaten som danner seg av oppløst sukker i varm grøt, blir rørt godt inn i grøten. Tilslutt har du i smøret. Del det opp i passe store biter og rør til det har smeltet.
Hell grøten over i et fat, gjerne litt dypt. Pynt grøten med kanel over hele flaten, og legg rosiner over på toppen. Sett grøten til avkjøling. Server nykokt kaffe til.
Jeg har laget denne grøten som Påskegrøt. Og den var gørrgod, spør du meg.