Nå er det høysesong på jordbær og jeg har vært ute å kjøpt meg 2 kasser. Nå har jeg kommet hjem igjen fra hytta på Koppang.
Jordbær er en av våre aller viktigste dyrkete bærsorter.
Jordbær er sunt, det inneholder mye C- vitamin og jern og samtidig lite kalorier. Skal du servere de naturell, beregn ca. 250 g jordbær pr. person.
Jordbær ble brukt i eldre folkemedisin, bl.a sammen med salt på gamle sår som ikke ville gro.
Nå har jeg renset 2 kasser og halvparten har jeg bare delt i 2 og lakt i plastbokser med litt sukker og fryst ned.
Så har jeg til dessert i vinter.
Med en etikett på ser jeg å finne det igjen og se hvor gammelt det er i fryseboksen.
Så kunne jeg ikke dy meg:
Jeg lagde jordbær i rødvin og her kommer oppskriften.
1/2 kg friske bær
1-2 ss farin
3-4 dl rødvin
Tilbehør:
Rømme
Arbeidstid: Ca. 15 min.
Trekketid: Ca. 2 timer
Rens og skjær jordbærene i 2 og legg de i en bolle. Dryss sukkeret over og hell på vinen. Pass på at alle bærene blir dekt. La de trekke
I vinen et par timer. Server jordbærene med rømme til.
Dette blir premien min i kveld etter arbeidet. Men, kanskje en dessert ide når du skal ha gjester?
Ellers har jeg moset resten av jordbærene med litt sukker og fryser ned.
Kjekt å ha til bl.a fyll i kaker eller så bruker jeg dette i min røde saus i jula til riskremen.
Så allerede nå forbereder jeg litt til jul. Sånn er det.