Stikkelsbærgrøt m/mynteblader.

image

Igjennom generasjoner har vi lært å utnytte bærene vi har i hagen. Så vi kan nå på sensommeren glede oss med en god gammeldags dessert.

image

Jeg har stikkelsbær som jeg vasker og renser.

image

Har de i en gryte med vann og koker det opp og lar det koke en liten stund til bærene er myke.

image

Så i min hage har jeg nå mye mynte, tenkte at det satt en god smak på stikkelsbærdesserten min. Plukket med meg noen store kvister og plukket bladene av, klipte de opp og hadde i gryta i sammen med bærene.

image

( Beklager dårlig bilde,  mye damp)
Koker det hele litt til og tilsetter sukker. Trekker gryten av varmen og rører inn potetmel som er utrørt i vann oppi en kopp, til det tykner til grøt.

image

Hvis du vil ungå å få snerk oppå strø litt sukker på toppen. Jeg serverer en blandingen av kremfløte og melk til. Supergod dessert.
Her kommer oppskriften:
4-5 personer
Tilberedningstid: 15-20 min.
Avkjøling: 2-3 timer
Kan ikke fryses.

6 dl stikkelsbær
1 bunt mynteblader
5 dl vann
2 dl sukker
2 ss potetmel og vann

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *