Praktspragle.

image

I våres, nærmere bestemt 4/3 sådde jeg Praktspragle av en frøpose jeg kjøpte i butikken. Grunnen til at jeg veit eksakt datoen er at jeg skreiv om det her på siden og gikk i dag tilbake og så etter.

image

Og som dere ser av bildene har jeg nå Praktspragle over alt. Det ble veldig mange planter av en pose med frø. Jeg har de hengende på veggen ute, stående i krokker ute.

image

Jeg har plantet de i sammen med andre planter ute i krokker og i bedd.

image

Jeg har de som sagt over alt.

image

Og selvfølgelig da også inne i vinduskarmen. Ja, jeg har så mange at nå blir det for mye for meg å holde styr på.

image

De vokser veldig fort og blir høye, så jeg har jo også mått klippet de ned før de blir for voldsomme. Og hva gjør jeg da, setter de i vann og får røtter på de og planter de også. Så da får jeg enda flere. Hjelp…….

image

Nå lurer jeg på hva jeg skal gjøre med alle. Jeg trenger jo ikke alle disse selv.

image

Fine er de jo, dekorative blader. De blomstrer fort, men blomsten pleier jeg å knipe av når jeg ser den. Den er ikke så fin og drysser veldig.

image

Se så store bladene kan bli. Fin mørkerød farge.

image

4 tanker om “Praktspragle.

  1. Hei, jeg kom over denne fine bloggen din da jeg lette etter informasjon om Praktspraglen. Jeg har fått to stiklinger som er satt i potte og som jeg ser gror, men det ser litt stusselig ut med bare to stilker. Hvet du hvordan jeg kan få flere stiklinger når jeg bare har to stilker. Det vokser ikke noe annet på den enn to og to blad. Hilsen Anne

    • Praktspragle vokser veldig fort. Den blir fort stor, og du kan ta nye stilker og sette i vann til det blir røtter, før du planter den i jorda. Ellers får du kjøpt frøposer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *