Saftig Sjokoladekake.

image

Stor langpanne.
Dette blir en supersaftig sjokoladekake.  Kan oppbevares kjølig i en uke.

Og her kommer oppskriften:
400 g smør, mykt
4 1/2 dl vann
8 ss bakekakao
9 dl sukker
1 beger lettrømme
4 egg
2 ts natron
1 ts salt
8 dl hvetemel
GLASUR:
100 g smør, smeltet
6 ss melk
4 ss bakekakao
1 ts vaniljesukker
350-450 g melis

image

Ha smør, vann og kakao i en stor kjele, kok opp og la det småkoke til smøret er smeltet. Rør av og til.
Ta kjelen av platen og tilsett sukker,  rør til sukkeret har løst seg opp.  Visp inn rømme. Tilsett ett og ett egg og visp godt mellom hvert egg. Rør inn salt, natron og sikt inn hvetemel.  Bland godt.

image

Hell røren i en stor langpanne med bakepapir. Stek på nede rille ved 180º i ca 30-40 minutter.
Stikk en kakepinne i kaken for å se om den er ferdig. Viktig at kaken ikke overstekes.

image

Bland sammen ingrediensene til glasuren.  Hell over glasuren mens kaken fortsatt er varm.

image

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *