Storsild, vårsild, feitsild, småsild, nordsjøsild og fjordsild.
Blank, skinnende sild-havets sølv-har vært husmannskost i Norge til alle tider. Og vi bruker den til festmat i jula. F.eks vi kan lage sildebord. Vi kan bruke den til frokost, lunsj eller kvelds.
SILDA ER VERDIGFULL.
Den har høyt innhold av proteiner, B- vitaminer og sporstoffer, bl.a selen. Fet fisk som sild inneholder også A- og D-vitaminer og verdifulle umettede fettsyrer. Flerumettet fett som finnes i fisk er med på å senke risikofaktorene for hjerte/karsykdommer. Så det å spise fet fisk og sild er derfor svært viktig. Høyt innhold av omega 3-fettsyrer står det på pakningen.
Spekesildfilet som en i dag for kjøpt ferdig trenges ikke å vannes ut, men ønsker man en mindre salt spekesild, kan filetene vannes ut i kaldt vann.
Jeg har tenkt å lage sursild, som jeg kan ha på brødskiva, nå før jul.
Jeg er så glad i sursild, og den hjemmelagede er best.