Påske og Egg.

Egg er godt hele året, men vi har en tradisjon for å bruke mye egg i Påsken.
Egg er veldig verdifullt og allsidig næringsmiddel. Det inneholder svært mye A-vitamin, en del D-vitamin og alle B-vitaminene, dessuten protein, karbohydrat, kalk og jern. Det inneholder også fett, men 2 /3 av fettet er umettede fettsyrer. Få råvarer kan tilberedes og kombineres i matlaging og baking med så stor variasjon som egg. Egg alene kan være en hel rett, som f.eks kokt egg, stekt egg, forlorent (porchert), eggerøre og omelett. Og viktigste av alt, egg gir god smak,fin konsistens og pen farge.

image

Egg kan brukes som bindemiddel, hevningsmiddel, tykningsmiddel og blankemiddel.

image

Vi har tradisjon til Påske og tegne eller male på egg. Vi Påske pynter med egg.
Vi kan lage eggedosis :
5 eggeplommer
1 eggehvite
4 ss sukker eller melis
Skill eggene og pisk eggeplommer og sukkeret til sukkeret er oppløst og eggedosisen lys og tykk. Stivpisk eggehvitene og bland i eggedosisen. Eggedosis kan blandes med krem, og kalles da råkrem.

image

Man, kan bruke eggeskallet til mye også, det skal jeg skrive om i morgen.

2 tanker om “Påske og Egg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *