Egg er godt hele året, men vi har en tradisjon for å bruke mye egg i Påsken.
Egg er veldig verdifullt og allsidig næringsmiddel. Det inneholder svært mye A-vitamin, en del D-vitamin og alle B-vitaminene, dessuten protein, karbohydrat, kalk og jern. Det inneholder også fett, men 2 /3 av fettet er umettede fettsyrer. Få råvarer kan tilberedes og kombineres i matlaging og baking med så stor variasjon som egg. Egg alene kan være en hel rett, som f.eks kokt egg, stekt egg, forlorent (porchert), eggerøre og omelett. Og viktigste av alt, egg gir god smak,fin konsistens og pen farge.
Egg kan brukes som bindemiddel, hevningsmiddel, tykningsmiddel og blankemiddel.
Vi har tradisjon til Påske og tegne eller male på egg. Vi Påske pynter med egg.
Vi kan lage eggedosis :
5 eggeplommer
1 eggehvite
4 ss sukker eller melis
Skill eggene og pisk eggeplommer og sukkeret til sukkeret er oppløst og eggedosisen lys og tykk. Stivpisk eggehvitene og bland i eggedosisen. Eggedosis kan blandes med krem, og kalles da råkrem.
Man, kan bruke eggeskallet til mye også, det skal jeg skrive om i morgen.
Hei Perly. Så fine påskebilder i blogginnlegget nedenfor, og dette påsketreet var veldig flott! Hilsen Bodil
Tusen takk Bodil.