27. Mars.

image

Påske i gapahuken. Vi pyntet med fjør oppe i gapahuken til Påske. De har stått å lyst så fint der hele Påsken,  og mange har lurt på hva som har foregått der. Koselig å markere litt, da vi har brukt gapahuken noen ganger. De siste dagene har det smeltet veldig på snøen og vannet renner nå gått. Det regner jo også ute, så nå er nok skiføre over for i år. Så nå gleder jeg meg til finvær til uka, og at det tørker opp litt.  Da er det hagen hjemme som står for tur. Nå har vi jo også fått Sommertid på klokka,  så vi får utnyttet lyset og det blir enda mer uteliv. Deilig tid vi går imot nå.

image

Visste du at dagen i dag i 1703: En ny by ble grunnlagt av tsar Peter i et myrlendt området ved elven Neva i Russland. Han døpte byen St. Petersburg,  og gjorde den til hovedstad i riket.
1854: Frankrike erklærte Russland krig ( krimkrigen)
1943: Norsk fjørfelag opplyste at det ikke fantes flere store hønserier i landet; alle var nedlagt. Familiehønseholdet, derimot,  blomstret opp.

image

1964: Fredstyrker fra FN ble utplassert på Kypros.
1968: Suharto ble valgt til president i Indonesia.
1980: Boreplattformen ” Alexander L. Kielland ” på Eddafeltet i Nordsjøen veltet. Av 211 mennesker på plattformen omkom 123.

image

Dagen er tilminne om de hellige Castor og Stefan som led martyrdøden i Tarsus i Kilikia under en av de tidlige kristenforfølgelser.

image

Nostalgi – gammel koffert.

Dagens visdomsord: Det er lettere å sloss for sine prinsipper enn å leve opp til dem.
(Alfred Adler)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *