28. Mars.

image

Jeg har nå lagret noen gamle ting i det nye kottet på loftet. Veldig kjekt med kott og lagringsplass. Her har jeg lagret Oldemor Marie sine gamle dukker,  som sikkert er hundre år gamle.

image

Visste du at dagen i dag i 1483: Den italienske maler og arkitekt Rafael ble født i Urbino. Fra 1514 var han byggeleder for Peterskirken. Rafael regnes som høyrenessansens mester og malerkunstens store klassiker.

image

1853: Forfatteren Jacob Breda Bull ble født. Viktigst i hans omfattende forfatterskap er hans levende fortellinger fra hjembygda Rendalen.
1901: Kronprinsesse Märtha ble født.

image

1939: General Franco inntok Madrid,  og den spanske borgerkrigen ble brakt til en avslutning.
1985: Nord-Europas lengste veitunnel, under Svartisen i Nordland, ble åpnet ( 7610 meter)

image

Dagen er tilminne om den hellige Eustachius, disippel av St. Columbanus. Han var abbed ved klosteret i Luxeuil og drev klosteret med over 600 munker så godt at det ble en velrenommert presteskole som kunne telle mange biskoper og helgener blandt sine elever. Eustachius døde i 625.

image

Elske et menneske, det vil si å elske gode og verdifulle egenskaper side om side med feil som ikke lar seg rette på.
( Paul Geraldy)

image

2 tanker om “28. Mars.

    • ????, ja, artig med gamle ting og så er de fra familien. Barnebarn ser litt på de. Men, jeg er nok en som tar vare på litt mye. Har ikke hjerte til å kvitte meg med historien. Burde ha laget et museum snart.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *