4. April.

image

Når en har unger i huset, da er det trim bare å rydde opp leker. Helt utrolig hvor man finner igjen leker. Under sofaer, bord bak dører, under de trangeste skap og ikke minst (et veldig fint og lurt sted, syntes minsten) inne i orgelet. Ja, det er nesten en hel vitenskap og leite opp alt som blir gjemt bort av leker og mat. Så i dag har jeg vært på skattejakt og ryddet opp leker så de ikke skal gå i støvsugeren,  da jeg støvsugde.

image

Visste du at dagen i dag i 1328: Nidarosdomen brant ned for første gang.
1912: Tibet ble proklamert som kinesisk republikk.
1949: Atlanterhavspakten, NATO, ble formelt inngått mellom Canada, Storbritannia,  Frankrike, Benelux – landene, Portugal,  Danmark, Norge og Island.

image

1964: Borgerrettsforkjemperen Martin Luther King ble myrdet på et motell i Memphis.
1979: Pakistans tidligere statsminister Ali Bhutto ble henrettet i Rawalpindi.

image

Dagen er tilminne om den hellige Ambrosius, kirkelærer og erkebiskop av Milano. Han regnes som en av de fire store kirkefedre ( sammen med Augustin, Hieronymus og Gregor den store.) Ambrosius ble født ca. 339, sannsynligvis i Trier i Gallia ( i dag Tyskland).  Han var en meget veltalende mann som ble rådgiver for tre keisere. Han er den mest markante historiske skikkelse mot slutten av det fjerde århundre. Ambrosius døde i 397.

Om været het det at om det ikke fryser natt til Ambrosius, så kommer det heller ikke frost i løpet av sommeren.

image

Dagens visdomsord: Ingenting er så stimulerende for humøret som å skifte ut bekymringer med arbeid.
(Maurice Maeterlinck)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *