21. April.

image

Ekorn i Botanisk hage i København.

image

Israels nasjonaldag.

Visste du at dagen i dag i 1902: Det ble et dramatisk regjeringsskifte da den gamle venstrehøvdingen Johannes Steen ble avsatt av sine egne. Otto Albert Blehr,  også han fra venstre, ble ny statsminister.

image

1918: Den kjente flygerhelt Manfred von Richthofen,  med tilnavnet ” Den røde baron “, ble skutt ned over Frankrike etter 80 kampflygninger.

image

1933: Tegneren og billedhoggeren Nils Aas ble født. Av hans mest kjente arbeider er Haakon 7. – monumentet i bronse på 7. juniplassen i Oslo, Martin Tranmæl – statuen i Melhus og Grete Waitz -statuen ved Bislett stadion i Oslo. 
1943: Vidkun Quisling returnerte fra besøk i Hitlers hovedkvarter.

image

Dagen er tilminne om den gudfryktige Florentinus som ble brent på bål i Paris etter først å ha vært utsatt for inkvisisjonens grusome tortur. Det skjedde i 1549, etter at han hadde fordømt pavekirkens maktmisbruk.

image

Dagens visdomsord: Den som aldri begår en dumhet er ikke så klok som han selv tror.
( La Rochefoucauld)

image

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *