1. Mai.

Offentlig høytidsdag.

image

I dag hadde vi tenkt å gå på søndagstur med “Minsten”  opp til Mistberget. Men, det vi ikke hadde regnet med var at på veien opp ditt lå det masse nysnø, og ingen hadde måkt. Og vi hadde med vogn, for når vi skal gå så langt, må vi ha med vogn til “Minsten”,  for han orker ikke gå så langt.

image

Dermed måtte vi bare kjøre videre med bilen, og hva skulle vi finne på da, jo da kom vi på å kjøre enda høyere opp i Hurdal. Ja, for neste helg har vi lovet oss bort til en hytte der oppe for å ta ned noen trær, og var spent på hvor mye snø det var der. Så vi reiste ditt og spiste matpakka vår, på hyttetrappa.

image

Dette er 1. Mai i år, masse snø. Dette får en kalle sein vår.

Visste du at dagen i dag i 1902: Historiens første science fiction -film, “en reise til månen” , hadde premiere i Paris.
1931: Skyskraperen Empire State Building i New York ble åpnet. Den var da verdens høyeste bygning, med 102 etasjer, en høyde på 381 meter og kontorlokaler til 25 000 mennesker.

image

1940: Tyske fly bombet hurtigruteskipet ” Dronning Maud ” på havnen i Foldvik. Skipet fraktet et sanitetskompani og var merket med røde kors 19 mennesker omkom og 31 ble skadet.

image

1951: “Radio Free Europe” startet radiosendinger fra München til land bak jernteppet.

image

Dagen er tilminne om apostelene Filip og Jakob. Filip var en av Jesu første disippel, og led martyrdøden i Tyrkia. Jakob hadde tilnavnet “Den rettferdige”. Etter sagnet ble han ført opp på templets tårn, kastet ned og steinet til døde. På den norske primstaven var Filip og Jakob fest avmerket 1. mai.

image

Dagens visdomsord: Se deg bakover i sinne eller fremover i frykt; se deg omkring i forundring.
( James Thurber)

image

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *