18. Mai.

image

Vi var som sagt en liten tur i Karlstad nå, og Karlstad er en fin by som det ikke er så langt for oss å reise til. Veldig koselig nede ved Klaraelva, så vi gikk en lang tur i parken der. Der er det noe for både store og små å se og oppleve. Jeg tok som vanlig mange bilder og her kommer det noen.

image

Visste du at dagen i dag i 1872: Den engelske filosof og forfatter Bertrand Russel ble født. Han engasjerte seg sterkt i internasjonal politikk ut fra et pasifistisk grunnsyn og markerte seg sterkt som en sosialpolitisk forfatter. Russel fikk Nobelprisen i litteratur i 1950.

image

1942: Avgiften på fyrstikker ble satt opp fra én til to øre.

image

1944: “Oslogjengen” sprengte arbeidskontoret, noe som bidro til at tyskernes planer om mobilisering av norsk ungdom til tysk krigstjeneste mislyktes.

image

1976: Bryggen Museum i Bergen ble åpnet.

image

1999: Norge undertegnet Schengen -avtalen med EU om politisamarbeid og grensekontroll.

image

image

Dagen er tilminne om svenskekongen Erik 9. ( 1150-1160). Han var en ivrig forkjemper for lov og rett, og for å utbre kristendommen. Under et korstog forsøkte han å påtvinge finnene troen, men han ble overfalt og drept av den danske prins Magnus Henriksen i Uppsala. Fra gammelt av heter derfor dagen Eriksmesse. Dagen ble påbudt som helligdag i Norge i 1342 av Magnus Eiriksson.

image

Dagens visdomsord: Jeg elsker stormen og frykter vindstille.
( Dronning Kristina)

image

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *