18. Juni.

image

Da er vi på hytta igjen i helgen og her er overskyet vær og ca. 13 grader. Vi har et bygge prosjekt som vi håper på å få ferdig i sommer. Vi laget grunnmuren i fjor sommer.

image

Visste du at dagen i dag i 1815: Slaget ved Waterloo, en by sørøst for Brussel. Wellington og Blucher seiret over Napoleon.
1882: Den Russiske komponist Igor Stravinskij ble født. Han var en av tidenes mest betydelige kompetanser.

image

1901: Dikteren Arne Paaske Aasen ble født i Steinkjer.
1915: Tre norske båter ble senket av en tysk ubåt, og 12 sjøfolk mistet livet.

image

1928: Roald Amundsen omkom i Nordishavet under redningsaksjonen etter Nobile i Luftskipet “Italia”.  Det franske flyet “Latham”, som Amundsen hadde lånt, forsvant i havet utenfor Bjørnøya.
1935: Leo Trotskij kom til Norge i eksil og bosatte seg i Hønefoss.

image

Dagen er tilminne om den hellige Markus og Marcellian som var brødre, og som led martyrdøden i Roma år 286. Denne minnedagen stod i den romerske kalenderen før 1969.
I Norge ble dette den andre langtingsdagen. Det var lange dager ettersom tinget åpnet ved soloppgang og sluttet da sola gikk ned igjen. På tingdagen skulle deltagerne møte fastende og søke tinget straks morgenmessen var over, og de skulle faste til non ( klokken 15.00). Først da ble det mat å få. Hvis noen ble grepet i å ta til seg mat eller munngodt før tiden, ble vedkommende bøtelagt med to øre i sølv; 53,58. I tillegg fikk vedkommende ikke ta opp saken sin denne dagen, men måtte vente til neste dag.

image

Salige er de uvirksomme timer, ti da arbeider vår sjel.
( Egon Fridell)

image

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *