10. Juli.

Da det står noen gamle uthus på tomta vår på hytta, har vi drivi å fiksa litt på de. I dag var det denne veggen som fikk ny kledning. 

Bahamas nasjonaldag. 

Visste du at dagen i dag i 1922: Den første last med kull fra Spitsbergen ankom Kristiania. 

1610: Nederlandske immigranter til Nord-Amerika grunnla et tettsted ved Hudsonelven og kalte det Nieuw Amsterdam. Byen het New York fra 1664 og er i dag USAs viktigste handels- og industriby.

1847: De første kinesiske emigrantene ankom New York. 

1915: Den amerikanske forfatter og nobelprisvinner Saul Bellow ble født i Canada. Han er kjent for sine romaner og reiseskildringer. 

1942: Landsbyen Lidice ved Praha ble utslettet av tyske SS som hevn for drapet på Reinhard Heydrich, Himmlers nestkommanderende. 

Knutsmesse, ” Knut med ljåen “, Sangtekst, Kong Knut, Knutsok.

Dagen er tilminne om danskekongen Knud den hellige, som ivret etter å ivareta kirkens tarv, men som møtte mye motstand hos folket. I 1086 ble han drept i St.Albans kirke i Odense. 

Etter gammel tradisjon var dagen starten på slåttonna over store deler av landet. Mange bygder brukte onna som en lokal kappestrid. Det gjaldt å bli først ferdig. Smedene hadde nå sin storhetstid. Jo tynnere ljåbladet var, desto bedre tok det under slåtten. Det var viktig å begynne tidligst mulig om morgenen. Nattdoggen førte nemlig til at ljåen fikk bedre tak. En regel alle var klar over, var at man aldri måtte slå fra låven og utover. Gjorde man det, slo man velstanden ifra seg.

Kongleplukking.

Dagens visdomsord: Gleden er en støtte for helsen og motgift mot sykdom. 

( Henry Mackenzie) 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *