13. Juli. 

Da har vi vært en tur i Alvdal igjen og gjort litt hagearbeide. Vi skulle ha gjort så mye mer, men det skal vi ta litt seinere i måneden. For nå er vi nede på Koppang igjen og har slikt å gjøre her også.

Visste du at dagen i dag i 100: f.kr. Julius Cæsar ble valgt til Romas første keiser. 

1967: Stortinget vedtok med 136 mot 13 stemmer at Norge skulle søke om fullt medlemskap i EEC.

1951: Den Østerrikske komponist Arnold Schönberg døde.

1985: Woodstoc, den største konserten som noen gang var blitt arrangert, fant sted på John F. Kennedy – stadion i Philadelphia. Samtidig ble en parallell konsert holdt på Wembley stadion i London. Konserten varte i 16 timer og ble sett av 1,5 milliarder mennesker over hele verden. Formålet var å samle inn penger til hjelp for det sultrammede Afrika. 

Dagen er tilminne om den hellige Mildrid av Thanet som var nonne i Minster -on -Thranet, der hun etterfulgte sin mor som abbedisse. Sagnet sier at hun var mild mot enker og foreldreløse, og trøstet de fattige og lidene. 

Fra gammelt av har dagen det pussige navnet 1.aukedag. Dette hang sammen med at den gamle kalenderen bare hadde 360 dager. Det var altså 12 måneder som hver besto av 30 dager. Derfor la man inn såkalte “økedager” i juli måned. De falt på 13. 14. 15. Og 16 juli. Dette skulle gi 52 syvdagersuker. Etter mange år oppdaget man at imidlertid at noe fremdeles var svært galt, og i 950 ble det vedtatt å skyte inn en ekstra uke hvert syvende år. Men fremdeles ble det galt, og da den gregorianske kalender omsider ble tatt i bruk i  år 1700, var man fremdeles i utakt. Norge lå ti dager etter, og disse dagene ble da tatt fra februar. 

Dagens visdomsord: Hvis du ikke lærer deg å le av problemene, får du ingenting å le av når du blir gammel. 

( E.W. Howe)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *