20. Juli. 

Kronprins Haakon 43 år.

Fullmåne. 

I dag har vi veldig fint vær her oppe i Koppang, sola skinner og det er godt og varmt. Så da var det fint for minsten å få bade litt ute i det fri.

Visste du at dagen i dag i 1886: Herman Wildenvey ble født på Nedre Eiker. Han debuterte med diktsamlingen ” Nyinger” i 1907 og ble populær for sine muntre,  rytmiske og elegante vers. Wildenvey skrev også alvorlige dikt, med vare stemninger og møter med naturens mysterier. 

1944: Det mislykte attentatet mot Hitler, som ble planlagt og utført av tyske offiserer. 

1945: Den franske dikter Paul Valery døde. Han debuterte i 1889 med rent symbolske dikt, men dreide etter hvert over til studiet av matematikk og høyere filosofi. 

1974: Tyrkisk invasjon på Kypros. 

1976: Den amerikanske romsonde ” Viking 1″ landet på Mars og sendte bilder til Jorden.

Mari Vassause, Maritemesse, Margaretamesse.

Dagen er tilminne om den hellige Margareta av Antiokia, som etter sagnet led martyrdøden under keiser Diokletian i Antiokia i Pisidia i Syria ( i dag Tyrkia). 

Bøndene kikket engstelig opp mot sommerhimmelen. Kom det mye regn at Mari fikk noe i vannøsa si, så ville det øse ned senere, og det kunne være helt ødeleggende for nyslått eng. Det het seg enda at Mari Vassause kunne være verre enn Syvsoverdagen. Mari kunne la det regne i syv uker, og da var det bare å legge bort ljåen 

Dagens visdomsord: Ansvaret for å bære konsekvensene av egne handlinger er kjernen i enhver moral.

( Friedrich Hayek) 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *