27. Juli. 

I dag har jeg fortsatt med mitt maleprosjekt. I dag har jeg malt andre strøk på køyesenga og malt med hvitt i vinduskarmer og dør. Da det har liggi et gammelt vegg til vegg teppe på gulvet som jeg har tenkt å kaste ut etter maling, har jeg bare latt det teppe ligge på. Vi har også rekt å ta en tur til Tynset for å kjøpe nytt gulv i dag. Så når vi er ferdig med malejobben, skal det legges gulv. Men,  det blir ikke min jobb.

Visste du at dagen i dag i 1824: Den franske forfatter Alexander Dumas d.y. ble født.

1931: Det norske flagget ble heist i Myggbukta på Øst-Grønland. Landet ble okkupert i Kong Haakons navn for å komme danskene i forkjøpet. Nordmennene kalte landet Eirik Raudes Land.

1985: Under Bislett Games satte Ingrid Kristiansen ny verdensrekord på 10 000 meter med tiden 30.59.42.

1984: Sovjetiske Svetlana Savitskaja ble den første kvinne som “spaserte” i verdensrommet. 

Syvsoverdagen, de syv sovere. Dagen er tilminne om de hellige syv sovere. Legenden forteller at under keiser Decius forfølgelse i 259 nektet syv kristne menn fra Efesos å ofre til “gudekeiseren”  og de måtte gjemme  seg i en hule ved et fjell i Efesos ( i dag i Tyrkia). Men forfølgerne fant gjemmestedet og de ble murt inne i en hulen for å sultes i hjel. Nesten 200 år senere, i 447 kom noen hyrder seg inn i hulen, og de syv mennene våknet til nytt liv. De ble ført for den kristne keiser Theodosios 2 (408-50)  og biskopen av Efesos og vitnet om sin oppstandelse fra de døde. Folk undret seg over dette miraklet, og de syv soverne la seg ned for å dø, og ble æret som martyrer. Begrepet syvsover bygger altså på ønsket om å sove seg bort fra alle problemer og vente på bedre tider. 

Dagens visdomsord: For å kunne bære alt som kreves av det, er et menneske nødt til å overvurdere sine evner.

( Goethe) 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *