21. August. 

Viste du at dagen i dag i 1981: Målfrid Grude Flekkøy ble utnevnt til Norges første barneombud.

1887: Det norske Arbeiderparti ble stiftet i Arendal under navnet Det forenede norske Arbeiderparti. 29 representanter fra 19 fagforeninger og sosialdemokratiske foreninger deltok på møtet. Chr. Holtermann-Knudsen og Carl Jeppesen sto bak dannelse av partiet.


1896: Forfatteren Gunnar Reiss-Andersen ble født i Larvik. Hans lyrikk er elegant, vittig poengtert og følelsesladet. Under krigen sto han frem som en av våre ledende nasjonale lyrikere.

1920: Helge Løvland ble olympisk mester i tilkamp i Antwerpen.


Dagen er tilminne om den hellige Ragnvald Orknøyjarl. Ragnvald Kale Kollsson ble født ca. 1100 på Jæren.  I 1129 ble han utnevnt til jarl over halve Orknøyene av Sigurd Jorsalfare. Han startet i 1137 byggingen av St. Magnuskatedralen i Kirjwall og dro på korstog til Det hellig land sammen Erling Skakke og flere høvdinger 1151-55. På Orknøyene var det oppstått strid om makten, og Ragnvald ble drept av slektninger i Caitness i Skottland på denne dagen i 1158. Det heter at han skal ha blitt kanonisert av pave Celestin 3. men det er ikke dokumentert.

På Østlandet begynte tredje tingdag denne dagen.


Dagens visdomsord: jeg lar meg aldri få lov til å glemme at det er moro bare å være til.

( Katharina Hepbum)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *