20 Oktober . 

Jeg har vært  ute og fotografert høstkvelden i Sundet i Eidsvoll . Så også i dag kommer det bilder fra kveldstemningen . 

Visste du at dagen i dag i 1824: Det berømte sjøslaget ved Navarino ble utkjempet på det sørvestlige Peloponnes i Hellas under den greske frihetskrigen mellom en tyrkisk -egyptisk og en britisk – fransk – russisk flåte. Det Tyrkiske nederlaget førte til opprettelsen av en uavhengig gresk nasjonalstat.

1814: Unionen med Sverige ble vedtatt . 

1935: ” Den lange marsjen” ledet av Mao Zedong ble avsluttet i Yenan.

1952: Det ble innført unntakstilstand i Kenya, og britiske tropper ble sendt med fly til Nairobi . 

1961: Ekteparet Sonja Henie og Niels Onstad ga 20 millioner kroner samt størstedelen av sin samling moderne kunst til en stiftelse som skulle bygge et kunstmuseum på Høvikodden i Bærum . 

Dagen er tilminne om den hellige Henrik. Han var Finlands apostel og ble også kjent som Henrik av Uppsala. Henrik fulgte pave Hadrian 4. da denne kom for å ordne de kirkelige forhold i Sverige. Han ble biskop av Uppsala i år 1152. Etter et korstog mot Finland ledet av kong Erik av Sverige, ble han igjen hos finnene, som senere drepte ham.

Hvis dagen falt på en fredag , betydde det faste tter den gamle katolske lære. Og det var en alvorlig sak å bryte reglene for fastedagen. Både bøter og andre straffemetoder ble tatt i bruk av strenge prester som oppdaget brudd på fasten.

Dagens visdomsord : Den vender seg ikke om som har blikket rettet mot stjernene . 

( Leonardo da vinci)

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *