22. Oktober . 

I dag er vi på Koppang og har rakt og ryddet litt ute, det er + 2 grader ute  og snø i lufta. Det er hvitt på toppene, så nå står vinteren å banker på. Vi var også, å gikk oss en tur til gapahuken, der koste vi oss med brus og sjokolade. Ikke mye sundt, men godt var det.

VATIKANSTATENS  NASJONALDAG.

Visste du at dagen i dag i 1825: Kong Karl Johan la ned grunnsteinen til Det kongelige slott i Christiania . 

1854: Den Ungarske pianist og komponist Franz Liszt ble født . Han var sin tids store musikalske stjerne . Hans komposisjoner kjennetegnes av oppfinnsomhet og genial utnyttelse av instrumentenes uttrykksmuligheter . 

1906: Kong Haakon 7. åpnet for første gang et norskt storting.

1962: USAs president John F. Kennedy varslet tiltak mot sovjetiske våpenleveranser til Cuba.

1967: Kong Olav åpnet Tjelsundbroen som forbinder Hinnøy med fastlandet. 

 1991: EØS – avtalen ble undertegnet . 

Dagen er tilminne om den hellige Jomfru Cordula som gjemte seg for hunerne. Hun ble imidlertid fanget g drept av dette rytterfolket i år 453.

På denne datoen 1741 innførte kong Christian 6. en lov som ville ha forskrekket dyrevenner i dag . Alle store rovfugler ble dømt fredløse, men også de fleste småfugler ble ansett å være skadefugler og skulle utslettes . Det vanket derfor skuddpremier etter en bestemt tabell. Loven førte til at mange fuglearter ble nesten  utryddet. Rundt sekelskiftet kom det heldigvis en lov som satte  stopper for denne omfattende nedslaktingen av fugler.

Dagens visdomsord : Hvis man velger å være tilskuer til livet, må man ikke undres over at det man ser er teater.

( Ellen Margrethe Nielsen )

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *