Jordbærsaus.

Om sommeren når det er Jordbærtid pleier jeg å kjøpe kasser med ferske fine Jordbær. Nam.

Og da pleier jeg å gjøre litt forskjellig med de etter jeg har renset de.

Noen putter jeg rett i hurtigmikseren med litt sukker og rårører de. Etterpå fryser jeg det ned i passe posjoner for å bruke utover vinteren. Og nå er det vinteren og jeg har tatt opp et beger med nedfosset jordbærmos.

For jeg har laget mandelkjærnepudding til dessert i dag og da synes jeg det er så godt med Jordbærsaus på den.

Jordbærsaus er godt på mye f.eks. is, riskrem, semuliegrøt og andre grøter som havregrøt etc.

Slik gjør jeg: jeg putter så mye jordbærmos jeg ønsker i en kasserolle og sper ut med litt vann og ettersukrer så det smaker godt. Ikke lurt å bruke for mye sukker, da det ikke er så sunt. Så koker jeg dette opp, tar gryten av platen og tilsetter potetmel utrørt i litt vann. OBS : Men, tar du i for mye potetmel blir det grøt.

Oppskrift: 250 g jordbær, 2 dl vann, smak til med sukker og jevn ut med 1/2 ss potetmel utrørt i litt vann.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *