Da ble det fredag kake ( helgekake) på meg i dag også.
Skriver opp denne oppskriften også, så har jeg den til en annen gang. Kanskje det er flere som har lyst å lage. Gjærbakst smaker alltid godt.
600 g hvetemel
100 g margarin
100 g sukker
1 1/2 ts kardemomme
3 1/2 dl melk
2 egg 100 gram søt gjær
( meiersmør, rosiner, egg, mandelspon og perlesukker)
Lag vanlig gjærdeig. D.v.s. alt det tørre blandes først, smelt smør og ha i melken ( skal være fingervarm), elt godt.
Sett deigen til heving på et lunt sted i ca. 20 min. Formes til en lang pølse, som trykkes ned. Høvle kjøleskap kaldt meierismør med ostehøvel og legg en stripe i midten. Strø på rosiner. Rulles sammen til en pølse og formes på en stekeplate. Pensle med egg og strø på mandlet og perlesukker.
Stekes i 20 min. I god og varm ovn på ca. 200 grader.