Anlegger ny hage.

Vi kjøpte dette stedet vi bor på nå i 2017, det er en gammel Sæterplass. Huset vi kjøpte var forholdsvis nytt, bygget i 2013. Men de forrige eierne hadde ikke fått tid til å gjøre noe ute. Det er en stor tomt og vi synes jo det var spennende, da kan vi forme tomten som vi vil.

Den første sommeren bygget vi en vinterstue på terrassen, som jeg er svært glad i. Der står alle plantene som er sådd til dyrking og herding. Her kan vi drikke kaffe tidlig på våren før det er varmt nok til å sitte ute. Og her tørker jeg klær når det er regnvær, et alt mulig rom har det blitt.

Så fikk vi satt opp drivhuset, og mann min bygget et lite oppbevaringsrom til potter og hageredskaper ved siden av. Veldig praktiskt, dette rommet har jeg også blitt veldig glad i. Som dere ser på bildene har vi nå leiet en gravemaskin som sønn min kjører, vi har også en stor steinrøys liggende rett forann huset. Sikkert etter at de gravde ut tomt til bygging av huset. Den steinrøysa skal få ligge, jeg har begynt å plante oppe i den.

Vi har nå gravd opp veldig mye som jeg kommer til å beplante etter hvert. Vi har også bygget på huset på baksiden, for det var så lite vaskerom og boder i huset. Så har vi bygget en ny dobbel garasje. Og alt dette har vi gjort selv, ikke noe ferdig kjøpt. Så det har tatt litt tid. Så først i år er vi klare for å ta et innhugg i det som skal bli hagen vår.

Her har vi nå plantet det første treet, et Kirsebærtre, da gjenstår det å se om det får stå i fred eller om det blir spist opp av rådyr. Det har nemlig vært en rådyr unge som ser ut til å ikke være så redd, som vi stadig vekk ser ute her, veldig nær huset. En annen ting er om det overlever vinteren her, treet hadde høy herdighet. Men, det gjenstår og se.

Det er jo mye arbeidet å lage ny hage, men veldig gøy også. Det tar tid før det blir etablert og fint, og også før det blir noe frukter på trærne en setter. Jeg reiste jo fra en hage som jeg hadde jobbet i mange år med, og begynte vel og bli litt lei alt arbeidet den ga meg. Så jeg sa vel at her skal jeg ikke lage noen stor hage, det er for mye arbeidet. Det får bare være natur.  Men, nå er jeg altså i gang igjen.

Her har jeg satt ned et syrintre med hvite blomster, skal prøve å få tak i et til med lilla blomster. Her også må det være noe som tåler godt kulde, vi bor jo høyt oppe ca. 464 meter, det er ikke hva som helst som overlever her.

Dette blir mye på en gang, det er sesong nå på hagearbeidet. Så jeg vil komme med mye mer her, fra hva vi driver med ute nå. Men akkurat NÅ,  har jeg ikke tid mer. Ha en fin dag alle sammen. 

Én tanke om “Anlegger ny hage.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *