Har du epler i hagen enda ikke la de stå ute og bli ødelagt. Her er en lettvint måte og utnytte eplene på, fra min bestemors gamle kokebok.
Jeg tok inn de siste eplene i dag, og ville utnytte de, sikre vinter forsyningen, he he. fant da denne oppskriften i boka hennes som jeg har arvet.
Jeg delte opp eplene med en epledeler, fikk fjernet eple kjernene.
Eple kjernene, som gikk i søpla.
Epler og vann i en gryte. Heller så mye vann i en gryte så vannet står kant i kant med eplene. Så kokes dette sakte til de har saftet seg.
Siles så opp og tar over i en annen gryte.
Saften tilsettes sukker. 1 liter saft, 1 liter sukker. Og kokes til den består gele prøven. Fin gele til vinteren, helles på rene, varme glass.
Eplemassen kan moses igjenom sikt, tilsette sukker og koker inn til tykk marmelade som er fin på brød skiva. Ta den i rene, varme glass og oppbevar det kjølig. Mmm kjempe godt.