Pumpernikkel.

300 g helkorn hvete
600 g grov sammalt hvete
600 g grov sammalt rug
300 g fin sammalt hvete
300 g fin sammalt rug
300 g hvetemel
3 ss salt
1 ss sirup
50 g gjær
1,7 l vann

Slik gjør vi:
Legg helkorn i bløt i vann i minst 8 timer. Hell så vannet av. Rør gjær og sirup ut i kaldt vann.
Bland melet med salt og rør det inn i gjærblandingen . Smør 3 , 2 liters former og fordel deigen i disse.
Pakk formene inn i aluminiumsfolie og sett dem på platen.
Innstil ovnen på 100 gr. Og sett brødene på nederste rille. De skal stå i 12-13 timer.
Prøv med en tynn pinne om brødene er stekt. Avkjøl de og oppbevar i kjøleskap eller frys dem.

image

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *