Loff.

Det er veldig lett å fort gjort og bake loff. Jeg setter deigen i en Kenwood Major tidlig på morgenen. Det er bare og blande alt opp i og la maskinen røre, la det stå til heving mens man gjør noe annet.

image

Loff:
1/2 liter vann eller melk
50 g gjær
1 ss olje
2 ts salt
Ca. 3/4 kg hvetemel
Bland alt i bollen, rør om med elektrisk maskin i 3-4 min.
Dryss litt mel over deigen og sett den lunt til heving i ca. 1 time.
Bak deigen så ut og ha det i smurte former. Etterhev brødene i ca. 20 min. Stekes nederste rille i ca. 35 min. Ved 225 grader eller varmluft 210 grader.

Jeg liker og lage litt mer når jeg først lager, så jeg ganget oppskriften med 4 , som ble en passe deig i bollen min. Jeg blandet litt melk og litt vann i , da det passet meg i dag, liker og ta melke rester som snart går ut på dato, eller nettopp har gått ut. Da får jeg nyttig gjordt meg den også. Ellers så bruker jeg odelia nosk kaldpresset raps olje til baking i.
Ja, da kan deigen stå og heve mens jeg tar meg et langt og deilig bad. 😉
Livet er herlig dere.

image

image

Se så fint loff deigen min hever seg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *