Lammefrikasse.

Ja denne middagen var god. 😉
Jeg elsker mat.

image

image

Hvorfor har jeg ikke dette oftere ?
Her kommer en oppskrift på lammefrikasse:
1 kg lammekjøtt
6 dl vann
1 1/2 ts salt
3 gullerøtter
2 persillerot eller purre
1 liten blomkålhode

Saus:
1 ss smør
2 ss hvetemel
Ca. 3 dl lammekraft
1 dl fløte

Del kjøttet i serveringsstykker. Kok det raskt opp, og skum, og la kjøttstykkene trekke til de er møre, ca. 3/4 time. Kok røttene sammen med kjøttet de siste 20 minuttene, blomkålen de siste 10 minuttene.
Lag lys saus av smør, mel, kraft og fløte. Legg kjøtt og oppdelte grønnsaker på serveringsfatet og hell sausen over. Klipp rikelig med persille over.
God apetitt !

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *