Kokaost.

Som sakt jeg elsker å prøve noe nytt. Så i dag skal jeg lage noe som jeg aldrig har laget før.
Kokaost.
Jeg måtte leite fram min største gryte, 7 liter melk er det skjeldent jeg koker på en gang. Men slik var oppskriften, så da ble det slik.

image

Oppskrift:
5 l helmelk
2 l kefir
1 egg
3 dl rosiner
Dryss med kanel og sukker.

image

Varm melken til kokepunktet.
Tilsett sammenvispet egg og syrnet melk. La melken stå så den skiller seg. Den skal ikke koke.

image

Hell alt gjennom en sil slik at ostemasse og myse blir skilt. Trykk ostestoffet ned i en kakeform med et lag med rosiner.

image

Strø sukker og kanel på toppen.
Avkjøl og skjær kokaosten i skiver.

image

Osten smaker utmerket til vafler, lefser, sveler og pletter.

Da skal min ost stå å avkjøle seg, så jeg har ikke smakt på den. Men det lukter godt og ser veldig godt ut.
Så jeg gleder meg til den er klar til å smakes på.

2 tanker om “Kokaost.

    • Ja det var veldig spennende å lage og smake. Testpanelet mitt likte det. Det ble pottet lefse med koka ost på, spør du meg, var det veldig godt. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.