Rundstykker med fullkornsmel

image

Da jeg var på Harrytur ble det av ren nysgjerrighet kjøpt inn en pose med dette melet, ante/aner ikke hva det eksakt inneholder, men det er fullkornmel, økologisk og laget i sverige. Så da håper jeg at det er bra. Tenkte å bruke noe av det i dag, så da blir det Rundstykker. En stor posjon.

image

Rundstykker med fullkornsmel.
2 l lunken vann
100 g gjær
6 ss kaldpresset rapsolje
En god dæsj med sirup
3 ts salt
4 1/2 l fullkornsmel
Elt alt godt sammen, gjerne i en kjøkkenmaskin.

image

Dekk til med plast, og la heve til dobbel størrelse. Ca. 1 time.

image

Jeg fordelte deigen i 2 beholdere, da den ble veldig stor og jeg ville ha rom i bollen til hevingen.

image

Elt deigen på nytt og trill ut passe store rynde eller ovale boller. Etterhev dem i ca. 20 min. Og stek i ovn ved 250 grader i ca. 15 min.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *