Oppskrift:
110 gr margarin
2 egg
1 dl melk
2 1/2 dl sukker
2 ts bakepulver
2 små ss kakao
3 dl hv.mel
Slik gjør vi: pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og kok melken sammen med det. Hell blandingen kokende i eggedosisen.
Ha i mel, kakao og bakepulver, arbeid deigen godt.
Hell røren i en smurt rund form, stekes i 170 – 180 gr i ca 40 min.
Når kaken er kald skal den deles i 3 og fylles.
FYLL:
150 gr meierismør
60 gr melis
2 ts vaniljesukker
1/2 pl. Kokesjokolade
2 ss sterk kaffe
1 egg
Slik gjør vi:
Rør smør, melis og vaniljesukker til krem. Smelt sjokoladen i kaffen og ha dette i kremen sammen med pisket egg. Smør kremen mellom lagene og opp på kaken.
Denne kaken har jeg laget mange, mange ganger og det er en veldig god og fin sjokoladekake.
I dag har jeg laget en stor kake og da har jeg doblet oppskriften på både røren og fyllet.